Košarica

TUNAP microflex® za vaš motor

REŠITE IN ZAŠČITITE SVOJ MOTOR

microflex® je popolna linija izdelkov TUNAP, ki je namenjena izključno vzdrževanju motorjev hibridnih, bencinskih, LPG in dizelskih vozil, njihovemu čiščenju in zaščiti, tako da motor ostane učinkovit. Izvedba pravilne diagnoze je bistvenega pomena za določitev pravilne rešitve, ki jo je treba izvesti, ne glede na to, ali gre za redni ali nujni servis.

Tako kot pri zdravniku je pomembno, da postavimo diagnozo in šele nato določimo ustrezno zdravljenje. Pristop TUNAP-a je enak, da bi lahko priporočili pravo zdravljenje, je priporočljivo najprej razumeti težavo.

PREJ
POTEM

VZROKI ZA ONESNAŽENE INJEKTORJE

Sčasoma lahko v sistemih za gorivo nastanejo usedline ogljika, kot so koksanje, katran, lak ali celo soli. Da bi naša vozila pravilno delovala, morajo biti opremljena s standardnim gorivom, UNI EN 590 za dizel in UNI EN 228 za bencin. Ti predpisi določajo lastnosti goriva. Da bi bili skladni z direktivami Evropske skupnosti za zmanjšanje emisij, morajo vsebovati tudi del BIOgoriva, ki je integriran s fosilnim delom.

Vzroki za onesnažene injektorje so lahko:

 • Gorivo ni v skladu s standardi ali je slabe kakovosti,
 • pogosto ustavljanje in speljevanje vozila,
 • Dolg prosti tek vozil, predvsem hibridnih vozil.

Vse to lahko prispeva k neučinkovitosti motorja. Samo spomnite se injektorja, njegove luknje so velike kot človeški las. Tehnološki razvoj danes vodi k vedno višjim tlakom vbrizgavanja, vedno manjšim tolerancam izdelave in vedno manjšim odprtinam injektorjev za doseganje še učinkovitejšega zgorevanja. Med uporabo vozila je normalno, da se te luknje umažejo.

MOŽNI SIMPTOMI ZAMAŠENEGA INJEKTORJA

Stanje čistoče injektorja določa kakovost vbrizgavanja, zgorevanja, moč motorja in skladnost z vrednostmi porabe in emisij, ki jih predpisuje zakonodajalec. Obloge goriva povzročajo zmanjšanje pretoka in negativno vplivajo na moč in porabo motorja. Če injektorjev ne čistite redno, lahko pride do povečanega nastajanja saj in delcev med izgorevanjem, kar povzroči:

 • Povečanje porabe goriva
 • Povečane vrednosti škodljivih emisij
 • Hrupni motor z grobim delovanjem
 • Zamašitve filtra trdnih delcev
 • Nepravilno delovanje motorja
 • Drage okvare

PREVENTIVNO, REDNO ČIŠČENJE

Preventiva je dejavnost, ki se občasno izvaja, da se zmanjša tveganje za težave z injektorji. Servis, opravljen na letni ravni ali na podlagi prevoženih kilometrov, postane trenutek rednega vzdrževanja, ki je potrebno, da so injektorji čisti in vozilo deluje. Danes je tehnično dokazano, da se med enim in drugim servisom, zaradi kakovosti goriva in načina uporabe avtomobila, ustvarjajo obloge v sistemu za vbrizgavanje.

Za zaščito in čiščenje injektorjev je priporočljiva uporaba aditivov za dizel, bencin ali hibrid (tukaj lahko damo povezavo na del o injektorjih – GORIVO):

 • TUNAP 989 Aditiv za direktno čiščenje diesel injektorjev in dodatna zaščita z 984 Aditiv za direktno zaščito diesel
 • TUNAP 979 Aditiv za direktno čiščenje bencinskih injektorjev in dodatna zaščita z 974 Aditiv za direktno zaščito bencina
 • TUNAP 965 Stabilizator goriva za hibride. Ta izdelek izpolnjuje posebne potrebe “MILD” hibridnih vozil, polnih hibridov in priključnih hibridnih motorjev, stabilizira gorivo, preprečuje staranje in oksidacijo.

Priporočljiva je tudi uporaba 957 Engine Interior Cleaner, ki očisti oljni sistem ostankov starega olja in odstrani vso usedlino, ki se nabira znotraj mazalnega sistema, predvsem na mrežici oljne črpalke.

PREJ
POTEM

REŠEVANJE TEŽAV, POVEZANIH S ČIŠČENJEM INJEKTORJA

Če se težava z injektorji poslabša, je nujna uporaba profesionalnega seta za čiščenje injektorjev, ki s posebno opremo učinkovito očisti injektorje brez razstavljanja delov in s tem prihrani denar in čas:

 • TUNAP 938 Intenzivno čistilo za dizelske injektorje ali 937 Intenzivno čistilo za bencinske injektorje
 • TUNAP 989 Aditiv za direktno čiščenje dizelskih injektorjev ali 979 Aditiv za direktno čiščenje bencinskih injektorjev

CERTIFIKAT

Linija izdelkov microflex® je certificirana s strani neodvisnih podjetij kot je TÜV TIC (ena izmed vodilnih certifikacijskih in inšpekcijskih hiš v širši regiji) in zagotavlja povečanje zmogljivosti motorja za 6,6 % in zmanjšanje škodljivih emisij za 90 %. microflex® ima tudi certifikat SGS (vodilno svetovno podjetje za inšpekcijo, preverjanje, testiranje in certificiranje), ki izjavlja, da ne spreminja standardov goriva.

microflex® izboljša izgorevanje v motorju (tudi zahvaljujoč storitvam s certifikatom TÜV in SGS), kar pomeni manj škodljivih emisij in s tem čistejši zrak.

ODKRIJTE IZDELKE

Da bi bili kos vse bolj sofisticiranim tehnologijam motorjev in skladnosti z najnovejšimi emisijskimi standardi EU, so laboratoriji TUNAP razvili izdelke za regeneracijo injektorjev in za kakovostno vzdrževanje celotnega sistema vbrizgavanja.

974 Dodatek za direktno zaščito BENCIN

974 Dodatek za direktno zaščito BENCIN

974 učinkovito ščiti in čisti injektorje zahvaljujoč tehnologiji ROA2 (intenzivnost čiščenja – stopnja 1). Zahvaljujoč rPET plastenki ne le zaščitite vozilo skozi čas in poskrbite za okolje z zmanjšanjem škodljivih emisij, ampak zaščitite tudi planet zahvaljujoč uporabi reciklirane embalaže.

979 Dodatek za direktno čiščenje bencinskih injektorjev

979 Dodatek za direktno čiščenje bencinskih injektorjev

979 Dodatek za neposredno čiščenje bencinskih injektorjev učinkovito in globinsko očisti injektorje zahvaljujoč tehnologiji ROA2 (intenzivnost čiščenja – 2. stopnja) ter zanesljivo topi in razgrajuje obloge.

984 Dodatek za direktno zaščito diesel injektorjev

984 Dodatek za direktno zaščito diesel injektorjev

984 učinkovito ščiti in čisti injektorje. Zahvaljujoč novi rPET plastenki ne zaščitite le vozila skozi čas, ampak spoštujete tudi okolje.

989 Dodatek za direktno čiščenje diesel injektorjev

989 Dodatek za direktno čiščenje diesel injektorjev

989 učinkovito čisti dizelske injektorje, zanesljivo raztaplja in razgrajuje usedline.

965 Stabilizator goriva za hibride

965 Stabilizator goriva za hibride

Stabilizira in ščiti gorivo med daljšim časom mirovanja hibridnega vozila.

957 Čistilo notranjosti motorja

957 Čistilo notranjosti motorja

Očisti oljni sistem od ostankov starega, odpadnega olja in odstrani vse usedline, ki se nabirajo v mazalnem sistemu ter tako prepreči kontaminacijo novega olja.

938 Intenzivno čistilo za dizelske injektorje

938 Intenzivno čistilo za dizelske injektorje

Inovativno čistilo, ki zelo učinkovito odstranjuje usedline, karbonizacijo in smole na injektorjih dizelskih sistemov za vbrizgavanje. Odstrani usedline, ki jih ni mogoče odstraniti s čistili, dodanimi v rezervoar za gorivo. Uporablja se v kombinaciji z napravo za čiščenje injektorja TUNAP.

Tehnologija ROA2 (intenzivnost čiščenja – stopnja 3)

937 Intenzivno čistilo za bencinske injektorje

937 Intenzivno čistilo za bencinske injektorje

Inovativno čistilo, ki zelo učinkovito odstranjuje usedline, karbonizacijo in smole, ki nastanejo na injektorjih sistemov za vbrizgavanje bencina. Odstrani usedline, ki jih ni mogoče odstraniti s čistili, dodanimi v rezervoar za gorivo. Uporablja se v kombinaciji z napravo za čiščenje injektorja TUNAP.

Tehnologija ROA2 (intenzivnost čiščenja – stopnja 3)

TUNAP 13310 Naprava za čiščenje injektorjev

TUNAP 13310 Naprava za čiščenje injektorjev

Najnovejša generacija aparatov za profesionalno in avtomatsko čiščenje vseh sistemov vbrizgavanja dizelskih in bencinskih vozil. V kombinaciji s čistilima sistema za vbrizgavanje 937 (bencin) in 938 (dizel) zanesljivo odstrani usedline in nečistoče iz sistema.

Brezplačna dostava

Naročila nad 100 €

100% varno plačilo

MasterCard / Visa / Diners