Košarica

ČIŠČENJE DPF-A

Rešitev TUNAP microflex® obnovi funkcionalnost filtra delcev s čiščenjem s posebnimi čistilnimi sredstvi in ​​tekočinami brez dragih zamenjav ali demontaže.

Se ti je prižgala lučka za DPF? Čutite nemirno delovanje motorja in je vozilo začelo porabljati več? To so glavni znaki zamašenega filtra za delce.

ENOSTAVNO ČIŠČENJE DPF

Filter trdnih delcev je zamašen

Kadar proces regeneracije filtra trdnih delcev, DPF, FAP ali PPF (bencinski filter trdih delcev), ne poteka pravilno, lahko pride do neučinkovitosti delovanja vozila zaradi zamašitve filtra. Gre za povečevanje porabe in zmanjševanje zmogljivosti avtomobila, z izgubo moči motorja oziroma občutkom, da deluje v sunkih, vse dokler se ne ustavi. Pogosto se za rešitev težave nagibamo k zamenjavi filtra, obstajajo pa tudi cenejše in hitrejše rešitve.

Zakaj izbrati čiščenje DPF z rešitvami TUNAP?

Lučka sveti, vozilo je brez energije in poraba goriva se je povečala? DPF filter ima omejeno zmogljivost shranjevanja delcev. Ko količina saj doseže določeno mejo, je treba delce saj v procesu regeneracije zgoreti v CO2 in pepel. Različni razlogi lahko povzročijo, da proces regeneracije ne uspe, kar povzroči zamašitev DPF filtra. V takšnih situacijah je filter običajno razstavljen in zamenjan.

Očistite namesto zamenjave, zahvaljujoč negorljivim čistilnim sredstvom in tekočinam za izpiranje. Postopek čiščenja brez težavnega razstavljanja DPF je patentiral in razvil TUNAP.

Inovativna rešitev microflex®, združljiva z vsemi komponentami in materiali izpušnega sistema, čisti celo filtre delcev na tovornjakih in kmetijskih vozilih.

PREJ
POTEM

PREDNOSTI ZA VOZILO IN OKOLJE

Več čistega zraka v ozračju. Negorljive in certificirane snovi

Zmanjšanje škodljivih emisij zahvaljujoč obnovitvi zmogljivosti motorja

Čiščenje namesto zamenjave. Rešitev, ki je certificirana s strani TÜV (ena izmed vodilnih certifikacijskih in inšpekcijskih hiš v širši regiji) in nagrajena kot "najboljša tehnologija" s strani VERT

KAKO ČISTITE DPF?

Kot proizvajalec je TUNAP razvil sistem čiščenja filtra trdnih delcev, ki zahteva nekaj ur namesto nekaj dni. S tem sistemom je mogoče zamašene filtre očistiti na hiter, enostaven in racionalen način v primerjavi z rešitvami, ki predlagajo razstavljanje komponente.

Inovativna patentirana tehnologija čiščenja DPF microflex® je združljiva z vsemi komponentami in njihovimi materiali, uporablja negorljive snovi brez kovine in pepela, ki izhlapijo brez ostankov.

KAKO IZGLEDA POSTOPEK ČIŠČENJA NA VAŠEM VOZILU?

DIAGNOZA

Ko pride do okvare motorja, je nujno zahtevati ustrezno diagnostiko v delavnici, da preverijo izvor težave.

ČIŠČENJE IN IZPIRANJE

Set za čiščenje in izpiranje DPF je sestavljen iz dveh tekočin:
- 931 posebno čistilo za čiščenje usedlin saj in pepela v filtru sajastih delcev
- 932 nevtralna tekočina za izpiranje po čiščenju filtra sajastih delcev

Zahvaljujoč svojim edinstvenim prepojnim lastnostim lahko čistilo 931 raztopi in očisti usedline saj in pepela poroznih satnih struktur v filtru za delce, medtem ko nevtralna tekočina 932 poskrbi za čistočo filtra za delce, ki ga je mogoče ponovno regenerirati.

REGENERACIJA

Obloge saj v filtru sajastih delcev so enakomerno razporejene in omogočajo regeneracijo filtra z ustrezno vzpostavitvijo njegovega polnega delovanja.

LUČKA DPF SVETILA

Lučka sveti, vozilo je brez energije in poraba goriva se je povečala? DPF filter ima omejeno zmogljivost shranjevanja delcev. Ko količina saj doseže določeno mejo, je treba delce saj v procesu regeneracije zgoreti v CO2 in pepel. Različni razlogi lahko povzročijo, da proces regeneracije ne uspe, kar povzroči zamašitev DPF filtra.

Čiščenje je lahko alternativa dragi zamenjavi. Čiščenje v mehanični delavnici brez demontaže je hitrejša, preprostejša in bolj ekonomična rešitev.

Certificirano zdravljenje

Potrjuje učinek čiščenja, skrajšanje časa regeneracije in združljivost s senzorji Nox (Bosch in Continental)

Potrjuje učinek čiščenja, skrajšanje časa regeneracije in združljivost s senzorji Nox (Bosch in Continental)

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Filter trdnih delcev zbira zelo majhne delce iz izpušnega sistema. Ti delci nastanejo med zgorevanjem goriva in so sestavljeni predvsem iz saj in nezgorelih ogljikovodikov. Po zaostritvi predpisov o škodljivih emisijah so se proizvajalci vozil odzvali z dodajanjem DPF kot nove komponente, ki pomaga narediti emisije dizelskih motorjev znosnejše za naše zdravje in okolje.

Zmogljivost filtra DPF je omejena. Zaradi tega se sproži avtomatski proces regeneracije filtra delcev, ki po doseženi določeni temperaturi zbrane delce sežge v CO2 in očisti filter.

Na splošno je treba filter za delce zamenjati le, če je poškodovan ali okvarjen. Ko je zamašen, zadostuje čiščenje.

Novo zamašitev DPF lahko preprečite z redno nego in vzdrževanjem motorja. Za več informacij preberite: https://www.tunap.it/it/magazine/microflex/

ODKRIJTE IZDELKE ZA ČIŠČENJE DPF

931 + 932 Set za čiščenje DPF-a

931 + 932 Set za čiščenje DPF-a

Zračna pištola za nanašanje čistilnega kompleta DPF/PPF

Zračna pištola za nanašanje čistilnega kompleta DPF/PPF

Sredstvo za zniževanje temperature zgorevanja saj v DPF

Sredstvo za zniževanje temperature zgorevanja saj v DPF

Brezplačna dostava

Naročila nad 100 €

100% varno plačilo

MasterCard / Visa / Diners