Košarica

Profesionalno čiščenje injektorjev

Čiščenje injektorja je zelo pomembno

Tehnologija motorjev je v zadnjih desetletjih zelo napredovala, naši avtomobili pa danes delujejo z najmotejnejšimi pogonskimi sistemi. To zaslišuje vprašanje: Ali je treba injicatorje kljub temu razvoju še očistiti? Je to res še aktualno? Ja, tema je še vedno zelo aktualna, čiščenje je danes pomembnejše kot kdajkoli prej. Injektorji so natančnost instrumenti z vedno manjšimi dolgčasi, ki jih je treba držati čiste. Ker pa voznik avtomobila ni takoj opaziti, kar je predvsem posledica naslednjih razlogov:

  • Kontaminacija se ne pojavi čez noč, ampak v daljšem časovnem obdobju. Posledica so izguba zmogljivosti, neenako delovanje motorja in večja poraba goriva – vendar se to opazi šele postopoma. To je kot stari tek čevlji, kjer opazite, kako obuti so šele, ko si nataknete nove čevlje. Torej, da bi se injektorji vrnili v ustrezno stanje, je potrebno strokovno čiščenje.
  • Elektronika vozila je programsko prilagojena količini umazanije – kar je pomembno in vsekakor razumno. Slabost tega je, da vozniki avtomobilov ne opazijo, da so bile narejene elektronske prilagoditve, da bi se izognili problemu umazanih letal. Poleg tega je v motorju z neposrednim vbrizgavanjem injiciranje izpostavljen ogromnim temperaturam: to vodi do nahajališč znotraj injicatorja, za kar se je treba po drugi strani bojeti s povsem drugačnimi čistilnimi sredstva kot s starejšimi motornimi tehnologijami.

Strokovno čiščenje injektorjev

Iz zgoraj navedenih razlogov še vedno velja znano moto »čist motor deluje bolje kot umazan«.

Z najnovejšo generacijo čistilnega stroja za injiciranje ICM 2020 so injektorji strokovno očiščeni in obnovljeni.

Poleg občutno zmanjšanih emisij se profesionalno čiščenje injektorjev za voznike kaže predvsem v tišjem delovanju motorja in bistveno manjši porabi goriva.

Več informacij o intenzivnih čistilih si lahko preberete:

https://kenera.si/cd/102/intenzivni-cistac-benzinskih-injektora-microflex-937

https://kenera.si/cd/103/intenzivni-cistac-dizelskih-injektora-microflex-938

Njihova intenzivnost čiščenja v skladu s tehnologijo ROA2: RAZRED 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brezplačna dostava

Naročila nad 100 €

100% varno plačilo

MasterCard / Visa / Diners