Košarica

Prepričajte se, da motor vašega vozila deluje pravilno

Si vedela?

Delovanje motorja v vašem vozilu je med drugim odvisno od čistosti vbrizgalca goriva. Kakšna je vloga injicatorja? Injicatorji vplivajo na kakovost vbrizgavanja goriva. Zato vplivajo na zgorevanje, moč motorja in vzdrževanje vrednosti porabe goriva in emisij izpušnih plinov. Nečistoče, ki se pojavijo v gorivu, lahko povzročijo težave na injicatorji. Če se injicatorji ne čistijo redno, se kontaminacija saj in injektorjev pojavi skozi čas. Zaradi tega onesnaževanja imamo zmanjšan pretok goriva, ki negativno vpliva na moč motorja in povečuje porabo goriva.

VZROK ONESNAŽEVANJA VBRIZGAVANJA GORIVA

S časom se v sistemu oskrbe z gorivom oblikujejo nečistoče, kar še posebej negativno vpliva na delovanje vbrizgalnika goriva. Zaradi zahtev evropskih standardov se biodizlu dodaja dizelsko gorivo, etanol pa bencinu, kar vpliva na kakovost in vzdržljivost goriva. Nasprotno pa tehnološki razvoj vozil zahteva višje tlake vbrizgavanje goriva, nižje tolerance in vidno manjše odprtine na injicatorju. Ta dva dejavnika skupaj v času uporabe vozila vodita do hitrejšega onesnaževanja.

KAKŠNE SO POSLEDICE KONTAMINIRANIH INJEKTORJEV?

Kontaminirani injektorji pomenijo večjo porabo goriva, povečane emisije in proizvodnjo hrupa pri delovanju motorja. Z nepravilnim delovanjem injicatorja se tudi drugi deli, kot so EGR, DPFa, vnosna veja ali vnosni ventili, prav tako umažejo in povzročijo nepravilno delovanje motorja ali v skrajnih situacijah celo dokončajo zamazovanje.

Kako lahko preprečite morebitne težave zaradi zamašenih injekcij?

Mikroflex aditivi tunap so bili posebej razviti prav za pomoč pri reševanju problema. Obstajata dve vrstici teh dodatkov, ki imata različne funkcije:

  • Tunap direct protection 974/984 – linija izdelkov, ki služi kot preprečevanje  težav. Ti dodatki se uporabljajo kot aditiv za gorivo in ustvarjajo zaščitno folijo na injekcijah in tako ščitijo injektorje pred nastanek nečistoče depozitov za dolgo časa.  Razčlenijo in čistijo depozite na injekcijah in preprečujejo ponovno kontaminacijo (Intenzivnost čiščenja po roa2 tehnologiji: RAZRED 1). Redna uporaba tega dodatka zmanjšuje količino nečistoče, ki se deponirajo na injicatorje. Priporoča se uporaba tega dodatka na vsakih 10.000 km. Gorivu se doda v polni rezervoar. 
  • Tunap injektor  neposredno čistilo 989/979 – linija čistila za  injiciranje. Ti dodatki se uporabljajo za čiščenje injektorja in priporočljivo je, da ga uporabite vsakih 50.000 km. Uporablja se kot aditiv za gorivo, do čim nizke ravni goriva v rezervoarju, da bi bilo čiščenje čim intenzivneje z močnejšo koncentracijo dodatka. 

PREDNOSTI IZDELKA

✔ Neodvisno testiran s TÜV

✔ Zagotavlja zaščito pred nastanek vlog, povezanih s  kakovostjo goriva

✔ Molekularno aktivna zaščitna folija zakasni ponovno  kontaminacijo

✔ Antioksidanti odlašajo s kemičnim staranjem goriv

✔ Poveča  oktano število za preprečevanje “trkanja” in preprečevanje poškodb motorja

✔ Ohranja  porabo goriva in emisije izpušnih plinov na ravni novega vozila

✔ Sodobna tehnologija pakiranja – enostavna in učinkovita uporaba v enem koraku

Uporaba izdelkov injektorja Direct Protection 974/984 zagotavlja daljšo zaščito pred vbrizganimi vložki, v kombinaciji z izdelki Injector Direct Cleaner 979/989 pa bodo vaši injektorji v popolnem stanju in zagotovili zanesljivo delovanje motorja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Naročila nad 100 €

100% varno plačilo

MasterCard / Visa / Diners